Villamosmérnök alapképzés (BSc) | Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar - Felvételi Információk

Villamosmérnök alapképzés (BSc)

A Kandó a 6 féléves villamosmérnöki alapképzésben a villamos ipar majdnem minden területére képez mérnököket.

  • Az infokommunikációval a mai kor embere szinte minden percben kapcsolatban van, gondolj csak a mobiltelefonra, a rádióra és televízióra, vagy a szem elől eltakart, de rendkívül fontos adatátviteli hálózatokra.
  • Az automatikusan működő, programozható háztartatási eszközök, az üzletek automatikusan nyíló-záródó üvegajtói, a lakások épületek riasztó-tűzjelző készülékei és az ipar területére térve az automatizált gyártósorok villamos-számítógépes vezérlése az automatika, automatizálás mérnöki ismereteivel valósíthatók meg.
  • Az elektromos jármű alapja az intelligens villamos hajtás. Egy elektromos jármű szinte minden részében megtalálhatod a villamosmérnökök keze munkáit.
  • Környezetünk fontos része a villamos berendezéseket működtető villamos energiaellátás biztonságos szolgáltatása, az energia előállítása és a felhasználókhoz vezetékeken történő szállítása, magas szinten automatizált felügyelettel.

Villamosmérnök szak ismertetése »

A Kandó alkalmazkodik az időbeosztásodhoz:

  • Ha továbbra is diák szeretnél maradni, akkor válaszd a nappali tagozatos képzési rendünket és élvezd a diákélettel járó előnyöket.
  • Ha már dolgozol, akkor válaszd a levelező képzésünket, hogy munkád mellett bővítsd tudásodat és javítsd előrelépési lehetőségeidet.

Nappali és a levelező munkarendű képzésünk egyaránt elérhető államilag támogatott képzési formában.


Villamosmérnök alapképzés (BSc) - Duális képzés

A duális képzésben rögtön a képzés elkezdésével párhuzamosan elkezded a szakmai gyakorlatot is az egyetem egyik szerződött partnercégénél. Ha duális képzésben tanulsz, a szorgalmi időszakban a hagyományos képzést végző csoporttársaiddal együtt veszel részt a tanórákon, a vizsgaidőszakban azonban nemcsak tanulsz és vizsgázol, hanem dolgozol is. A munkádért természetesen fizetést kapsz és szabadság is jár, pont úgy, ahogy a cég többi munkavállalójának. A duális képzéssel a tanulmányaid végére a diploma mellett több éves szakmai tapasztalattal vághatsz neki a munkakeresésnek.Ráadásul könnyen lehet, hogy keresned sem kell, mert a gyakorlati helyen ajánlanak Neked munkát. Duális képzésben dolgozhatsz a BKV-nál, az NKM Áramhálózati Kft-nél, az E-On-nál, a Flextronicsnál, az Infoware-nél, a Penny-Marketnél, a Semilabnál vagy a Siemensnél.

Duális képzés »


Villamosmérnök alapképzés (BSc) - Kooperatív képzés

A kooperatív képzés annyiban különbözik a duálistól, hogy tanulmányok első része ugyanúgy zajlik, mint a hagyományos rendszerben tanulóké. A hatodik félév után van lehetőséged egy vagy két gyakorlati félévet eltölteni egy partnervállalatnál.

Ilyenkor heti négy napot dolgozol, egy napot pedig elméleti képzésen veszel részt, ahol szakdolgozat megírásához is támogatást kapsz. Ebben az időszakban megmarad a hallgatói jogviszonyod, annak minden előnyével, ráadásul az egyetemtől ösztöndíjat is kapsz. Ebben a képzésformában is belekóstolhatsz a munka világába, így a diploma megszerzése után már rendelkezni fogsz az elhelyezkedéshez szükséges szakmai tapasztalattal és kapcsolatrendszerrel.

Kooperatív képzés »