Céges kapcsolatok | Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar - Felvételi Információk

Céges kapcsolatok

A Kandó rendkívül széleskörű ipari kapcsolatokat tart fenn, melyek között megtalálhatók a nagy világcégek éppen úgy, mint a kis- és középvállalatok. Így már hallgatóként megismerheted a gyakorlati munkát, valamint későbbi munkáltatódat.

Az együttműködésnek több célja van:

  • a hallgatók ipari gyakorlatának biztosítása - a duális képzésnél már az első félévtől, a kooperatív képzésnél a 4-5. félévtől (heti rendszerességgel 1 nap a cégnél). Ezen felül rendszeresen látogatunk termelő- és fejlesztő üzemeket, valamint projekt- és diplomamunkák kiírásánál, konzultációban is együttműködünk cégekkel,
  • oktatási együttműködés - a cégek munkatársai részt vesznek tanórák és gyakorlatok megtartásában, kihelyezett foglalkozásokat tartanak. A Kandó együttműködik a partnercégekkel a tananyag kialakításában, hogy olyan szaktudást adjunk Neked, amit később használni tudsz. Emellett a vállalkozások az oktatást is támogatják, például világszínvonalú eszközök kölcsönzésével, adományozásával.
  • kutatási és fejlesztési együttműködések - a Kandó és partnerei számos közös kutatási projektben és pályázatban dolgoznak együtt, a vállalatok támogatják a TDK-munkát, valamint konferenciák és workshopok tartásában is közreműködnek.

A Kandó ipari kapcsolatai teszik lehetővé, hogy hallgatóként már tanulmányaid során olyan szakmai és ipari tapasztalatokat szerezz, amelyek komoly lépéselőnyt jelentenek a munkaerőpiacon. A Kandó gyakorlatorientált képzése vonzóvá tesz a cégek számára. Már a diplomaszerzés előtt megtalálhatod a neked ideális munkahelyet, köszönhetően a közös képzési formáknak - mint a duális képzés, kooperatív képzés -, valamint az ipari együttműködésnek.

A Kandó néhány fontos partnere, a teljesség igénye nélkül: Antenna Hungária, Audi, Balluff, BHE Bonn Hungary, Bosch, Elmű-Émász, Enterpreis Group, Ericsson, Fercom, Huawei, Flex, National Instrument, Nokia, Rhode-Schwarz, Samsung, Siemens, Schneider-Electric, Telekom, Telenor, Thyssenkrupp, Vodafone, Zollner.

audi-60.pngballuff-60.pngbhe-60.pngbosch-60.jpgelmu-emasz-60.pngenterprise-group-60.jpgericsson2-60.pngfercom-60.jpgflex-60.pnghuawei2-60.jpgnatural-instrument-60.pngnokia2-60.jpgrohde-schwarz-60.pngsamsung-60.pngschneider-electric-60.pngsiemens-60.pngtelecom-60.pngtelenor-60.pngthyssenkrupp-60.pngvodafone-60.pngzollner-60.png