Akikre büszkék vagyunk | Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar - Felvételi Információk

Akikre büszkék vagyunk

Kandósok tudományos eredményei


Antenna Hungária Zrt., Hálózatirányítási osztályvezető

b-antenna-hungaria.png1999-ben végeztem a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Villamosmérnök Karán, HIPI-sként, Digitális Központtechnika Modulon. Az elsők között voltam, aki részt vehetett kooperatív képzésben, a gyakorlatomat az Ericsson Magyarország Kft-nél töltöttem.

A diploma megszerzése után a GTS Hungary Kft-nél kezdtem a pályafutásomat hálózat-felügyelő mérnökként. Rövid idő után vezető lettem, 2000-től 2015-ig álltam a hálózat-felügyeleti csapat élén. Ez idő alatt több mint 50 Kandón végzett pályakezdő fordult meg a csoportomban, akik kiváló távközlési szakemberekké váltak. A GTS-es 16 évem alatt a távközlési hálózat-felügyeleten kívül foglalkoztam hosting szolgáltatások üzemeltetésével, és felügyeletével, ISO 9001 minőségirányítási rendszer kialakításával és fenntartásával, valamint részt vettem egy 5 országot magában foglaló nemzetközi hálózat-felügyelet folyamatainak kiépítésében és üzemeltetésében.

2015 áprilisától az Antenna Hungária Zrt. hálózatirányítási osztályát vezetem. Az osztályom feladataihoz tartozik többek között a távközlési, földfelszíni műsorszórás (rádió, DVB-T), multimédia, IoT és WIFI szolgáltatások felügyelete, üzemeltetése és minőségbiztosítása.

Zollner Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft, üzemvezető

b-zollner2.jpg1997-ben végeztem a Kandón, 1999-ben tesztmérnöként kezdtem dolgozni a Zollner Kft.-nél, majd 10 évet minőségirányítási vezetőként dolgoztam központi területen. 2012 óta pedig ugyanennél a cégnél egy 600 fős elektronikai gyártóüzemet irányítok. Büszke vagyok munkatársaimra, megújuló gépparkunkra. Jelenleg az Ipar 4.0-nak megfelelő kommunikáción dolgozunk  egy automatizált raktár és az automatizált gyártósorok között, több szintén egykoron Kandós kollégámmal.

DiGi

b-digi.pngA hamburgi kooperatív képzésemet a HAW Egyetemnél töltöttem, ahol rádiófrekvenciás mérőeszközökkel volt lehetőségem foglalkozni. Diplomázásomat követően a Telenor Magyarországnál helyezkedtem el, mint core network tervező. Az itt eltöltött hét évem alatt rám bízott feladatok során még jobban megismertem a mobil kapcsoló központokat, valamint a teljes mobil telekommunikációs hálózat működését. Új kihívásokat keresve a DiGi-hez jelentkeztem 2017-ben, ahol a mobil core network felépítésével foglalkozó csapathoz kerültem, és szakértőként veszek részt a fizikai és logikai kiépítésben.

ELMŰ Hálózati Kft.; ÉMÁSZ Hálózati Kft., üzemviteli igazgató

1992-ben végeztem villamosenergetikai szakon, majd 1997-ben a Világítástechnika szakmérnök szakot is elvégeztem. 1992-től végig az áramszolgáltatásban dolgozom. Kipróbálhattam magam a méréstechnika területén, éveket foglalkoztam a hálózati veszteségek azonosításával és feltárásával, később számlázási rendszerüzemeltetésbe is belekóstoltam, majd elosztóhálózati beruházásokat irányítottam. Jelenleg a magyarországi villamos elosztóhálózat kb. 40 százalékának üzemeltetésért felelek, mint cégvezető.

Enterprise Communications Magyarország Kft., ICT üzletág igazgató

b-enterprise2.jpg2000-ben szereztem BSc oklevelet a Kandón, majd az Óbudai Egyetem gazdasági karán MSc képzést végeztem 2010-ben. Az egyetemen megszerzett értékes műszaki és gazdasági ismereteknek köszönhetően gyakorlatilag a pályakezdésem óta különböző vezetői pozíciókban dolgozom. 15 évet töltöttem a távközlési szektorban, büszke vagyok arra a több mint 30 hallgatóra, aki az egyetemről gyakornokként csatlakozott az általam vezetett szervezethez. Ma mind kiválóan állnak hely szakmájukban. Ma az Enterprise Communications Magyarország Kft. ICT üzletágát vezetem, csúcstechnológiát képviselünk a híradás- és távközléstechnikában, többek között üzemeltetjük és fejlesztjük az Országos Mentésirányítási Rendszert (104), a Paksi Atomerőmű alközponti és diszpécser rendszereit, a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos távközlési rendszerét, az MVM Net Zrt. főközponti rendszerét, az MNB piacfelügyeleti kontakt center megoldását. Büszke vagyok a többségében Kandón végzett kiváló mérnöki gárdára, akik nap, mint nap profin állnak helyt az ismertetett komplex műszaki környezetekben.

NOKIA

b-nokia.jpgHírközlési szakon végeztem a Kandón 2011-ben. A kooperatív képzés egy magyar középvállalkozásnál segített munkát szerezni, ahol nagyon hasznos szakmai gyakorlatot szereztem és ezzel együtt jó munka kapcsolatokat is.

A közepes magyar cégtől először a Telekomhoz mentem dolgozni átviteli hálózatokat felügyelni, majd utána az Ericssonhoz kerültem a mobilhálózatot fejlesztő csapathoz.

Az Ericssonnál  bejártam a világot. Voltam Egyiptomban, Taivanon, Európa több országában.

A Nokiánál 5G hálózatot tesztelek egy előre definiált hálózaton, így a megrendelőknek egy tesztelt end to end hálózatot tudunk eladásra kínálni.

Karrierem során mindig pozitív visszacsatolást kaptam, hogy a Kandón végeztem! A nálunk dolgozó gyakornokok nagy részben Kandós hallgatók, akik nagy eséllyel pályáznak egy biztos állásra egy piacvezető, távközlést és szoftvert fejlesztő cégnél

MTVA

1987-ben végeztem Kandó Kálmán Műszaki Főiskola, Híradásipari Intézet, Rádió-Televízió, műszaki akusztika szakon.

1988. márciusában kezdtem dolgozni a Magyar Televízióban, a Külső Közvetítések Osztályán. Megtanultam a rögzítéstechnikát a Központi Rögzítőben. Kép és hangtechnikát tanultam. A „tanuló körjárat” végén az összes közvetítő kocsi megismerése után a Színes 7-es kocsira kerültem, ahol 9 évet dolgoztam napi produkciókban.

1997-ben átszerződtem a Duna Televízióba műszaki vezetőnek. Egy gyors pozíciócsere után a Duna TV közvetítő kocsijának műszaki vezetője lettem. Tíz éven át ebben a munkakörben sport, egyházi, színházi, vetélkedő, politikai közvetítések gyártásával és lebonyolításával foglalkoztam, határainkon innen és túl. 2007-ben az MTV felkért, hogy legyek a Külső Közvetítések Osztályának vezetője.

2008-ban részt vettem a Pekingi Olimpia magyar vonatkozású eseményeinek műszaki lebonyolításában. 2011-től az MTVA megalakulásától a Műszaki Műsor Készítők szervezeti egység vezetésével bíztak meg.  Felügyeletem alá tartozott a Stúdiók és Közvetítőkocsik Kiszolgálása, a Hangmérnökség és a Színtértechnika szervezeti egységek szakmai vezetése.

Átszervezés után, 2015 december közepétől műszaki tanácsadóként működtem.

2016 szeptemberétől 2017 szeptemberéig segítettem az Antenna Hungária Zrt. és a Budapest 2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. munkáját a Magyarországon megrendezett "17. FINA Világbajnokság Budapest-Balatonfüred 2017" Vizes Világbajnokság előkészítésben és lebonyolításában. Broadcast és audiovizuális tanácsadó valamint összekötő (liaison) voltam a verseny idején a FINA EPC – HB - BUDAPEST2017 szervezetek között.

2017 augusztusától 2018 júniusáig műszaki osztályvezetőként dolgoztam az MTVA-nál, majd  2018 júniusától 2018 augusztus közepéig ECHO TV Zrt. műszaki igazgatója voltam.

2018 augusztus közepétől napjainkig műszaki tanácsadóként dolgozom.

Mindig hálásan gondolok vissza a Kandóban töltött évekre, hisz e nélkül nem érhettem volna el ilyen szép sikereket a pályámon.

Electro-Oxigén Kft.

Szervízmérnök, orvosigép-műszer értékesítő, product manager

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki karon eltöltött évek alatt rengeteg plusz lehetőségem nyílt szakmai tudásom megalapozására, továbbfejlesztésére. 2009-ben részt vehettem egy 3 hónapos Biomedical Engineering Summer Course (Németország, Wilhelmsaven) tréningen, majd ezt követően Erasmus-ösztöndíjjal a Furtwangeni Főiskola Biomedical Engineering (Németország, Villingen-Schwenningen Campus) képzésén fél éves szakmai gyakorlatot töltöttem el két Kandós csoporttársammal. Projektfeladatunk egy lélegeztetőgép tervezése, majd fizikai lemodellezése volt. Hazaérkezésemet követően 1 hónapon belül, még a diploma megszerzése előtt elhelyezkedtem a magyar tulajdonú Elektro-Oxigén Kft-nél. Kezdetben szervizmérnök, később értékesítő, majd a sebészeti területet illetően termékfelelős munkakörben.

Munkám során számos a gyártók által biztosított több napos szerviz és értékesítői tréningen van lehetőségem részt venni a világ szinte bármely részén.

A Kandós diploma értékét mi sem tükrözi jobban, mint hogy a hazai orvostechnikai gép-műszereket forgalmazó cégek között szinte nincs olyan piaci szereplő, ahol ne dolgozna a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola vagy bármely későbbi jogutódjai közül kikerült kolléga. (Nagyon sok esetben maguk a cégvezetők/ tulajdonosok is innen indultak.)

Azon kívül, hogy élvezem a munkámat  - hiszen abban a szegmensben dolgozom, amit tanultam -, számomra nagyon jó érzés, hogy több orvosszakmai területet felölelően a világ piacvezető gyártóinak hazai képviselőjeként, szakmai tudásom birtokában a magyar egészségügy fejlesztéséhez is hozzá tudok járulni.