Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar | Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar - Felvételi Információk

Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

 


Döntöttél már, hogy milyen irányban tanulsz tovább? Bizonyos vagy abban, hogy a választott mérnöki pályairány neked való? Ismered minden lehetőségedet? Ha bizonytalan vagy, mi segíthetünk! Töltsd ki a pályaorientációs kérdőívünket!

Pályaorientációs kérdőív

felveteli-youtube-nyito2.jpg

Felvételi lépésről lépésre videósorozatunk segít, hogy könnyen és eredményesen végig tudd csinálni a 2021-es felsőoktatási felvételi eljárást. Nézd meg YouTube csatornánkon.

felveteli-fb-nyito.jpg

Bármilyen, tényleg bármilyen kérdésed van az idei felvételi eljárással kapcsolatban, írd meg nekünk Messengeren, mi pedig küldjük a választ!
Nincs rossz kérdés!

 
felsooktatasi-felveteli-kisokos-2.jpg

Ha már mindent tudsz, de azért átfutnád a legfontosabb felvételizős témaköröket, itt találsz ehhez egy egészen rövid Felsőoktatási Felvételi Kisokos

 

 

 

Most így lehet! Hát bebarangoltuk a józsefvárosi campust, hogy velünk tarthass! Reméljük, rövidesen ismét megtelhet élettel. Mert az egész Kandó campus akkor az igazi, amikor itt vagytok Ti is mind, a kedvenc hallgatóink! ;)

 

Miért érdemes jelentkezni a Kandóra?

Ha villamosmérnöknek tanulsz, akkor jól fizető állásod lesz, a világ bármely pontján könnyen kapsz állást, izgalmas munkáid lesznek, amelyekkel mások életét tudod majd megkönnyíteni.

Mivel foglalkozik egy villamosmérnök?

A villamosmérnökök munkája áthatja az emberiség hétköznapjait, számtalan területet felölel a háztartási eszközöktől, a közlekedésen, a mobilkommunikáción, az energetikán, a biztonságtechnikán és a szórakoztatóelektronikán át az egészségügyi berendezésekig. Egy villamosmérnök elektromos, elektronikus eszközök berendezések, létesítmények tervezésével, gyártásával, működtetésével foglalkozik. Villamosmérnökök fejlesztik például az  elektromos és önvezető autókat, dolgoznak a nanotechnológiában, a génsebészeti fejlesztésekben, a robottechnológiai fejlesztésekben és az űrkutatásban is.

Mi vár Rád villamosmérnökként?

Helyezkedj el kényelmesen!

Téged és diplomádat tárt karokkal várják, és az átlagosnál jóval könnyebben találsz munkát. Biztosan nem fogsz a diplomáddal a zsebedben gyorsétteremben felszolgálni. A Kandós hallgatók 60 százaléka már egyetemi évei alatt el tud helyezkedni a szakmában, és végzés után túlnyomó többségük villamosmérnökként vagy valamely kapcsolódó területen dolgozik. Nyugodt lehetsz: keresni fognak, és jól fogsz keresni! »

Kevés a kivétel, tetemes bevétel!

A frissen végzetteknek nincs okuk panaszra, jó fizetésre számíthatnak már pályakezdőként is. A vezető tech cégeknél a belépő bér akár 400-450 ezer forint is lehet, ami jól mutatja, hogy a tanulásba fektetett idő és pénz bőségesen megtérül a diplomázást követően. (Az átlag diplomás pályakezdő bruttója 250 ezer forintot körül van.) Villamosmérnökként hasznos tagja lehetsz a társadalomnak, és ez még jól meg is fizetik! A Kandó számos olyan nagy céggel áll szoros kapcsolatban, mint a Bosch, a Huawei, a Siemens vagy a Vodafone. »

Vár a világ!

A Földnek kevés olyan szeglete van, ahol a villamosmérnökök munkájára ne lenne szükség. Sőt, még a diplomáig sem kell várnod: egyetemi éveid alatt is tárt karokkal várnak a külföldi lehetőségek! Látogass el a Kandó Erasmus-oldalára, ahol 17 ország több mint ötven egyetemére pályázhatsz ösztöndíjat. Ha szívesen dolgoznál külföldön, a villamosmérnök szakma a jó választás! »

Szükség van rád!

A technológia robbanásszerű fejlődésével egyre több olyan szakemberre van szükség, aki érti az elektromos és elektronikus rendszerek működését, képes azokat megalkotni, működtetni és irányítani. A világnak kreatív mérnökökre van szüksége, akik az innovatív ötleteket le tudják fordítani az áramkörök nyelvére. Ez a szakterület már az egyetemi évek alatt felvillanyoz! Olyan szaktudásra, készségekre és képességekre teszel szert, melyekkel felvértezve sikeresen boldogulsz a frissdiplomások sokszor kiszámíthatatlan piacán. A robotok sok ember munkáját el fogják venni a jövőben, de a villamosmérnökét nem! A Kandó laborjaiban már a képzés során a legmodernebb eszközökkel dolgozhatsz. »

Segíteni jó!

A villamosmérnökök jobbá teszik a világot, és segítenek másokon! Gondolj csak a telefonokra, a napelemekre vagy épp a betegek gyógyulását elősegítő orvostechnikai eszközökre. A mindennapok biztonságáért nemcsak fekete öves karatésként lehet tenni, és villamosmérnökként zöld orvosi köpeny nélkül is tudsz segíteni a betegeken! A Kandón számtalan ilyen fejlesztéssel találkozhatsz. »

Légy részese a jövő formálásának!

A világ folyton változik, és a fejlődés is egyre gyorsul, és ebben nem kis szerep és felelősség hárul a villamosmérnökökre. A közlekedés, egészségügy, építőipar és a robotika fejlődéséhez is elengedhetetlen leszel. Szerencsés vagy, hiszen pont jókor születtél, hogy mindennek részese légy: élj a lehetőséggel! Jelentkezz a Kandóra villamosmérnöknek! »